Coronavirus – Huisarts van Kuppevelt – Zeist
Tollenslaan 30 3702 GV Zeist Tel:030 6963207 Spoed 030 6963207 optie 1
Header afbeelding

Coronavirus

Via deze weg willen wij u zo goed mogelijk informeren over de zorg voor u in onze huisartsenpraktijk.

De praktijk is open voor al uw afspraken. Zowel bij de huisarts, als praktijkondersteuner en de assistente wordt u geholpen. 

Als u een afspraak wilt maken, zal de assistente uitgebreide vragen stellen om vast te stellen of u veilig op het spreekuur kunt komen. Mocht u toch klachten hebben, dan verzoeken wij u om eerst een zelftest te doen, voordat u naar de praktijk komt. Is de test positief, neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

Lab formulieren kunnen wij digitaal versturen, herhaalrecepten aanvragen kan telefonisch of via het patiëntenportaal. Urine potjes kunt u ophalen in het voorportaal.

Moeilijke vraag: Denkt u na over uw behandelwensen?

Het merendeel van de zieken die besmet zijn met het Coronavirus knapt goed op. Een deel van de zieken ontwikkelt een ernstig longbeeld. Er is nog geen medicijn om Corona te genezen. Een opname met kans op langdurige beademing is dan het enige wat het ziekenhuis kan bieden.

Als de kans op een waardig herstel heel klein is en de kans op overlijden heel groot, dan kan er door de behandelend arts besloten worden om af te zien van een opname op de intensive care.

Hoe zwaar dit onderwerp voor u ook zal zijn, wij willen u toch vragen om erover na te denken wat uw eigen wensen hierin zijn en dit te bespreken met uw naasten. Het kan ook zinvol zijn om de wensen van bijvoorbeeld uw eigen vader of moeder te bespreken. Er is een keuzehulp ontwikkeld om u hierbij te helpen.

Via thuisarts.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Sterkte in deze bijzondere tijd. Pas goed op uzelf en op elkaar!